Styring og samarbeid

Trollskogen barnehage SA

ANDELSHAVERE:

Trollskogen barnehage SA, er et andelslag med skiftende medlemstall og kapital. Laget er et rettsubjekt med et begrenset ansvar. Det enkelte medlem er bare ansvarlig for verdien av sitt andelsinnskudd. Andelsbeløpet er kr.2000,-  pr. familie. Ved innløsning av andelen skal andelsinnskuddet utbetales til andelshaveren før andelen overdras til ny andelshaver.Formålet er på beste måte å eie og drive barnehage i Måløy i Kinn kommune, for kommunens barn. Barnehagen skal drive med et ideelt, ikke økonomisk formål. 

FORELDRESAMARBEID:

Samarbeidet mellom foreldre/foresatte og barnehagen er grunnleggende for å oppnå gode vilkår for barnehagens formålsparagraf: ”barnehagen skal gi barn under opplæringspliktig alder gode utviklings- og aktivitetsmuligheter i nær forståelse med barnas hjem”. Dette ønsker vi å sikre gjennom:

Foreldreråd:

Foreldrerådet består av alle foreldre/foresatte med barn i barnehagen. Foreldrerådet har 2 møter i året. 1 i april og 1 i sept. (årsmøte, foreldremøte).

Samarbeidsutvalg:

Ut i fra foreldrerådet velges det representanter til samarbeidsutvalget. Utvalgets fremste oppgave er å skape et rådgivende, kontaktskapende og samordnende organ for alle de parter som har et ansvar for for drift og innhold. Er det saker foreldrene til barna i barnehagen vil ta oppvedrørende drift og innhold i barnehagen kontakter de samarbeidsutvalget. De vil da drøfte saken og involvere styret ved behov. Andre oppgaver til samarbeidsutvalget er blant annet å legge til rette og arrangerer dugnader i barnehagen. Det blir da satt opp dugnadslister med ansvarlige personer. Samarbeidsutvalget skal også stå for innkalling av førskolebarna sine foreldre i forbindelse med sommerfesten som blir arrangert hvert år.  
Samarbeidsutvalget har 2-3 møter i året:
Ved oppstart av barnehageåret i september (foreldremøte). Her blir det gitt informasjon og valg av representanter til samarbeidsutvalget. Denne informasjonen er også å finne på hjemmesiden. 

Foreldremøter:

Foreldremøtet om høsten gir informasjon fra barnehagen samt styret.

På vår hjemmeside nettside der det blir lagt ut viktig informasjon om det som skjer og skal skje i barnehagen. I tillegg legger vi ut bilder (passordbelagt) av barna i deres hverdag.

Det skrives en dagsrapport hver dag. 

Foreldresamtaler:

Det avholdes to foreldresamtaler hvert år. En av dem er obligatorisk.